La Guerra dels Mons 2.0


cartell (slide) - val
IMG_7931.redimensionada
IMG_7760.redimensionada
IMG_7849.redimensionada
IMG_7716.redimensionada
featured en gira
IMG_7788.redimensionada
IMG_7627.redimensionada
IMG_7479.redimensionada
IMG_7687.redimensionada
IMG_7495.redimensionada
IMG_7148.redimensionada
IMG_7235.redimensionada
IMG_7342.redimensionada

 

Sinopsi

LA GUERRA DELS MONS 2.0” és una coproducció de L’Horta Teatre amb CulturArts que mescla el teatre, la música en directe i les noves tecnologies audiovisuals. L’espectacle suposa la culminació de les celebracions del 40 aniversari de la companyia L’Horta Teatre.

El punt de partida del projecte és la versió radiofònica que Orson Welles va fer de “La guerra dels mons” a la fi de 1938. Durant aquell programa, milions de nord-americans van creure que uns invasors marcians, que solament estaven en la seua imaginació, sobrevolaven la Terra, destruïen els exèrcits humans i ocupaven zones de poder. Va ser l’emissió del pànic. El primer fenomen veritablement viral del món modern.

A pesar que han passat més de 70 anys d’aquella emissió continuem sent especialment sensibles i vulnerables a la por: amenaces terroristes, la crisi de l’Ebola), convulsions financeres… Unes vegades, eixos moments de pànic social estan justificats, d’altres són induïts per interessos polítics o econòmics. En el cas d’Orson Welles, i això resulta especialment interessant, només hi havia un interés artístic i de pur entreteniment. Però és significatiu que eixe innocent programa de ràdio posara en escac la nació més avançada del món.

Com hauria fet Orson Welles “La guerra dels mons” hui dia, a l’era digital, l’era de Youtube, del “troleig”, de la saturació informativa i la falsificació de nosaltres mateixos a través de les xarxes socials?

Amb una trama addictiva i una intriga creixent, “LA GUERRA DELS MONS 2.0” ens submergix en un joc d’espills pervers com els que li agradaven a Orson Welles. Un espectacle hipnòtic i de rabiosa actualitat que ens parla de la confusió que ens genera no saber què és veritat i què és mentida i de la por com la més efectiva arma de manipulació massiva.

L’espectacle està escrit i dirigit per Roberto Garcia i compta amb tres actors de primer ordre dins del panorama teatral: Jordi Ballester, Verònica Andrés i Alvaro Báguena. Tres músics en directe interpreten la música creada per a l’ocasió pel prestigiós compositor i director Andrés Valero Castells. L’equip artístic, íntegrament valencià, el completa Luis Crespo, responsable de l’escenografia, Ximo Rojo, amb la il·luminació, Pasqual Peris, amb el vestuari, Assad Kassab amb la imatge gràfica i Alfred Picó amb la producció.

.