Sobre l’associació

L’Associació Cultural Grup de Teatre l’Horta, és una de les formacions teatrals més veteranes de la Comunitat Valenciana. Quaranta-dos anys de presència en el panorama teatral valencià avalen la nostra trajectòria.

L’any 1974 va començar com un Grup de Teatre Independent de caràcter “amateur” i ha anat evolucionant passant a ser una organització teatral que combina la producció, distribució i exhibició d’espectacles professionals, amb el manteniment del caràcter cívic-cultural que emana de la seua acta fundacional. Des del primer moment però, teníem clars els objectius: En 1985 compràrem un solar i en 1994 inauguràvem el nostre propi teatre a Castellar-l’Oliveral. Dit així, són un parell de frases, però va suposar un esforç titànic.

Fins a la constitució l’any 2007, de l’empresa l’Horta Teatre, tota l’activitat de producció i distribució d’espectacles teatrals de caràcter professional era gestionada per l’A. C. Grup de Teatre l’Horta que també gestionava de forma directa la Sala L’Horta i les campanyes de teatre infantil.

Gran festa d’inici de temporada

El dia 29 d’octubre en el qual vam preparar una FESTA d’INICI DE TEMPORADA per a donar-vos la benvinguda, amb animacions i activitats per a tots els xiquets i xiquetes, números de circ amb xanquers, pallassos, malabaristes i acròbates de la Cia. La Finestra Nou Circ i amb l’estrena de l’espectacle Hi havia una vegada el món de la companyia Escenoart. Rematarem la jornada amb un berenar per a tots els assistents.

Premis

Premi de les Ajudes a Promocions Teatrals i Musicals 1981 de la Diputació de València.

Premi de les Ajudes a Promocions Teatrals i Musicals 1982 de la Diputació de València.

Premi de les Ajudes a Promocions Teatrals i Musicals 1983 de la Diputació de València.

Premis Etc. 1987. El camarote de los Marx al Grup de Teatre l’Horta.

X Premi Cartelera Turia 2000. Millor contribució teatral.
25 aniversari.

Premi AVETID 2000.
25 aniversari.

Premi Narcís 2001 de l’Associació d’Actors del País Valencià.

IV Premis Abril 2010 de les Arts Escèniques Professionals de la Comunitat Valenciana. Millor sala de la Comunitat Valenciana: Sala l’Horta.

Premi d’arts escèniques i Audiovisuals per tota la trajectòria de l’Horta Teatre en 2012.
Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Premi Ovidi Montllor d’arts escèniques. Col·lectiu Jaume I de l’Alcúdia.
XIX Premis Jaume I 2014.